Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SKS Herentals - Exc. Vorst 1-0 : 'SKS boekt zuinige maar broodnodige zege'

SKS Herentals

SKS Herentals heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen: thuis drie punten gepakt tegen hekkensluiter Excelsior Vorst. Negentig minuten lang was SKS veruit de beste ploeg, maar het kon het veldoverwicht in slechts één doelpunt omzetten.

'Van meet af aan dicteerde de thuisploeg de wet. De eerste grote kans was voor Daan Delrue, die mooi diep werd gestuurd en de bal netjes onder de doelman mikte, maar zijn poging strandde tegen de paal. Niet veel later kregen de geel-blauwen drie kansen In één enkele fase, maar het leer wilde niet tegen het net. Uiteindelijk was het Jonas Peeters die nog maar eens de ban kon breken. Bij de rust stond het 1-0.

Na de pauze behield de thuisploeg de controle, zij het met veel minder concreet doelgevaar. Zolang de score niet werd uitgediept, waren de schaapjes niet op het droge, maar Excelsior Vorst kon zelden dreigen. Het bleef 1-0. Een zuinige maar levensbelangrijke zege in de strijd om het behoud.' Thijs Delrue/NNieuws.